Restauratie architect

Van den Berg Architecten onderscheidt zich door haar specialisatie in de restauratie van (Rijks-) monumenten en historische gebouwen. De afgelopen jaren hebben wij met trots talrijke restauratieprojecten voorbereid en begeleid, variërend van kastelen, kerken en buitenplaatsen tot boerderijen, historische villa’s, landhuizen en bijgebouwen van landhuizen, waaronder oranjerieën, koetshuizen en tuinmanswoningen. Onze restauratie architecten koesteren een passie voor cultureel erfgoed en zijn toegewijd aan het tastbaar maken van de rijke geschiedenis die aan dit erfgoed verbonden is.

Neem gerust contact met ons op

 

Het behoud van monumenten als duurzaamheidsinitiatief

Het behoud van bestaande gebouwen vormt op zichzelf een duurzaamheidsinspanning, aangezien het voorkomt dat energie wordt verbruikt voor het slopen en produceren van materialen voor een vervangend gebouw. Bovendien gaat het behoud en herstel van monumentale gebouwen bij Van den Berg Architecten vaak hand in hand met verduurzaming. Bij deze ingrepen staat de restauratie architect altijd voor de uitdaging om zowel de monumentale waarden van het gebouw te behouden als te voldoen aan moderne duurzaamheidsnormen. Onze restauratie architecten zijn betrokken bij elk project en brengen aanzienlijke ervaring en expertise op het gebied van restauratie met zich mee.

Restauratie monumenten

Voor het handhaven of verkrijgen van een optimale conditie van een monument is diepgaande kennis van restauratieve ingrepen en -technieken essentieel. Onze restauratie architecten richten zich op dit aspect en zorgen ervoor dat een restauratie monument in optimale staat verkeert. Of het nu gaat om restauratieplannen, (meerjaren-) onderhoudsplannen of instandhoudingsplannen, bij Van den Berg Architecten bent u aan het juiste adres. Naast onze eigen uitgebreide kennis en kunde beschikken we over een breed netwerk van adviseurs en uitvoerende bedrijven, waarmee we u optimaal van dienst kunnen zijn.

Restauratie zorggebouwen

Restauratie van zorggebouwen gaat verder dan alleen het herstellen van bakstenen en mortel. Het vereist specifieke behoeften van de gezondheidszorg, evenals de medische voorzieningen. Restauratie architecten in dit domein moeten rekening houden met moderne medische technologieën, toegankelijkheidseisen en de behoeften van patiënten, terwijl ze toch de architecturale integriteit van het gebouw behouden. Of het nu gaat om het herstellen van een voormalig sanatorium of het behouden van een historisch ziekenhuisgebouw, wij spelen een sleutelrol in het verbinden van het verleden met het heden in de gezondheidszorgsector.

Meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op

Wilt u Van den Berg Architecten als restauratie architect inschakelen? Wij zijn bereikbaar op 088 600 67 40 of per e-mail via info@vandenbergarchitecten.nl. Neem voor meer informatie of het inschakelen van een architect restauratie gerust contact met ons op.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op