Yuverta vmbo

Yuverta vmbo Utrecht (voorheen Wellant College): Eerste school met energielabel A++++

De aula is het hart en de verbindende schakel tussen de clusters. Door transparantie worden binnen en buiten, begane grond en verdiepingen en onderwijs en stafruimten op een ontspannen manier aan elkaar gekoppeld. De groene voorruimte met dierenverblijf, kas en moestuinen is door de glazen aula visueel verbonden met de achterliggende sportvelden. De nadrukkelijk didactische groene buitenruimte vormt de kern en ‘het visitekaartje’ van de school. De onderwijsvleugel, kantoorvleugel en sporthal zijn in een vast stramien uitgevoerd om enerzijds een maximale toekomstige flexibiliteit te bieden en anderzijds een snelle bouwtijd te realiseren. Het Yuverta vmbo Utrecht is de eerste echt duurzame school in Nederland. De school heeft een EPC van 0. Meest zichtbaar zijn de 440 zonnepanelen en twee zonneboilers op het dak.  Door INNAX Energieprestatieadvies is het energieniveau A++++ vastgesteld en als energielabel afgegeven. De school voldoet tevens aan de passiefhuis eisen.

Concept
Groen krijgt voorrang en is de uitnodigende voor- en achtertuin van de school. Concentratie van bebouwing (U-vorm) tegen de achter- en zijranden van de locatie maximaliseren de groene buitenruimte rond het hart van de school.

Situatie
Door de U-vorm en de situering op het terrein is het praktijkgerichte en groene karakter van de school direct zichtbaar en daarmee een visitekaartje voor de school. De bijzondere bijgebouwen (dierenverblijf en kas) zijn daardoor meer onderdeel van het terrein dan van het hoofdvolume.

 • Opdrachtgever

  De Groot Vroomshoop, Vroomshoop

 • Bouwjaar

  2017

 • Bouwsom

  € 5.400.000

 • Locatie

  Utrecht

 • Programma

  4.650 m2

 • Ontwerp: Jaap van Es, Abdessamed Azerfane

.

.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op