Bekijk hier hoe we
te werk gaan.

Van den Berg Architecten creëert ruimte. Ruimte om in te wonen, werken, leren of om in tot rust te komen. Bovenal bieden we ruimte. Aan alle betrokkenen, voor eigen inbreng en ideeën. Ons ontwerpproces is interactief. Zo bouwen we samen tijdens workshops aan de best passende oplossing voor zowel onze opdrachtgever als de eindgebruikers.

Afsprakenplanner

01

Ruimte

Wij creëren ruimtes om in te leven en bieden ruimte voor elkaar. Ruimte voor waardevolle samenwerkingen met partners en opdrachtgevers. Want door samen de dialoog aan te gaan, komen we tot een resultaat waar iedereen blij van wordt. Tijdens ons interactieve ontwerpproces krijgt iedereen de ruimte om bij te dragen. Zo creëren we samen ruimtes om optimaal in te leven. We ontwerpen altijd met oog voor de gebruiker, voor wie iedere ruimte als een thuis moet voelen.

02

Respect

Respect voor elkaar vinden wij vanzelfsprekend. Daarnaast hebben wij respect voor natuur en milieu. Door duurzaam te ontwerpen, zorgen wij goed voor onze aarde. We houden rekening met energie, materiaalgebruik én kiezen flexibele indelingen die de praktische levensduur van uw gebouw verlengen. Wij respecteren de omgeving van uw gebouw. Qua natuur en milieu, én qua omwonenden. Door al vroeg in het proces rekening te houden met de omgeving, zorgen we voor een solide basis voor uw project. Onze verbindende manier van samenwerking zorgt voor breed gedragen plannen.

03

Relatie

Wij onderhouden warme banden met onze opdrachtgevers en partners. Want met ieders specialisme aan tafel, bereiken we meer dan alleen. Wij stellen ons op als regisseur, die de verbindende factor is tussen alle verschillende belangen en ideeën. Vertrouwen is de basis van een goede relatie. Openheid en eerlijkheid zijn hierin essentieel. Daarom werken we met open calculaties en zijn onze 3D-modellen van het ontwerp altijd beschikbaar voor onze partners in BIM Revit.

04

Realisme

Wij bouwen geen luchtkastelen, maar creëren realistische ontwerpen. Uw budget en planning zijn voor ons de leidraad bij het uitwerken van verschillende scenario’s. Hierdoor kunt u onderbouwd kiezen voor plannen die het best aansluiten bij uw wensen. Natuurlijk willen wij mooie gebouwen neerzetten. Maar uiteindelijk bouwen wij niet voor mooie foto’s. Onze gebouwen zijn daarom vooral efficiënt en praktisch in gebruik. Zodat mensen zich thuis voelen in de ruimtes die wij creëerden.

  • 01. Ruimte
  • 02. Respect
  • 03. Relatie
  • 04. Realisme

Initiatief
Het initiatief vormt de start van ons project. In deze fase worden de randvoorwaarden besproken. De haalbaarheid wordt vastgesteld op basis van de planning en het beschikbare budget. Ook wordt het project gedefinieerd. Aan welke eisen moet het ontwerp voldoen, wat zijn de wensen? Welke sfeer moet het project uitstralen? Deze informatie gebruiken we in het voorontwerp.

Ontwerp
Van den Berg Architecten onderscheidt zich door een interactieve ontwerpfase. Hierin werken we samen met onze eindgebruikers aan het best passende ontwerp. Alle wensen en ideeën nemen we mee in het voorontwerp. Op basis van de feedback hierop, maken we het definitief ontwerp. Na akkoord starten we met het technische ontwerp en vragen we een bouwvergunning aan.

Uitvoering
In deze fase wordt het contract met de aannemer gesloten. De informatie die nodig is voor de realisatie van het ontwerp, wordt toegevoegd aan het Bouw Informatie Model (BIM). Samen met alle ontwerpende partijen maken we het ontwerp gereed voor uitvoering. De uitvoering gaat van start en wij blijven betrokken als toezichthouder en directievoerder. Zodat de realisatie soepel blijft verlopen.

Gebruik
Het project is opgeleverd en het gebouw kan in gebruik worden genomen. Om te ontdekken wat goed ging en wat beter kan, evalueren we het ontwerpproces. We gaan rond de tafel met alle betrokkenen en halen informatie op bij onze eindgebruikers. Alle leer- en verbeterpunten worden genoteerd voor toekomstige trajecten. Bovendien denken we graag mee over de exploitatie en onderhoud voor de totale levensduur van het gebouw.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op