Bekijk hier hoe we
te werk gaan.

Van den Berg Architecten creëert ruimte. Ruimte om in te wonen, werken, leren of om in tot rust te komen. Bovenal bieden we ruimte. Aan alle betrokkenen, voor eigen inbreng en ideeën. Ons ontwerpproces is interactief. Zo bouwen we samen tijdens workshops aan de best passende oplossing voor zowel onze opdrachtgever als de eindgebruikers.

01

Initiatief

Het initiatief vormt de start van ons project. In deze fase worden de randvoorwaarden besproken. De haalbaarheid wordt vastgesteld op basis van de planning en het beschikbare budget. Ook wordt het project gedefinieerd. Aan welke eisen moet het ontwerp voldoen, wat zijn de wensen? Welke sfeer moet het project uitstralen? Deze informatie gebruiken we in het voorontwerp.

02

Ontwerp

Van den Berg Architecten onderscheidt zich door een interactieve ontwerpfase. Hierin werken we samen met onze eindgebruikers aan het best passende ontwerp. Alle wensen en ideeën nemen we mee in het voorontwerp. Op basis van de feedback hierop, maken we het definitief ontwerp. Na akkoord starten we met het technische ontwerp en vragen we een bouwvergunning aan.

03

Uitvoering

In deze fase wordt het contract met de aannemer gesloten. De informatie die nodig is voor de realisatie van het ontwerp, wordt toegevoegd aan het Bouw Informatie Model (BIM). Samen met alle ontwerpende partijen maken we het ontwerp gereed voor uitvoering. De uitvoering gaat van start en wij blijven betrokken als toezichthouder en directievoerder. Zodat de realisatie soepel blijft verlopen.

04

Gebruik

Het project is opgeleverd en het gebouw kan in gebruik worden genomen. Om te ontdekken wat goed ging en wat beter kan, evalueren we het ontwerpproces. We gaan rond de tafel met alle betrokkenen en halen informatie op bij onze eindgebruikers. Alle leer- en verbeterpunten worden genoteerd voor toekomstige trajecten. Bovendien denken we graag mee over de exploitatie en onderhoud voor de totale levensduur van het gebouw.

  • 01. Initiatief
  • 02. Ontwerp
  • 03. Uitvoering
  • 04. Gebruik

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op