Vrijstaande Woning Leusden

Dit project startte met de restauratie van de monumentale opstallen in de moestuin van Landgoed de Boom. Vervolgens is een nieuwe ‘tuinmanswoning’ toegevoegd aan het tuincomplex.

De woning is precies op het snijvlak met de historische tuinmuur geplaatst. Zo ontstaat verbinding met zowel de opstallen buiten de muur als met de tuin en kassen binnen de muur. De oude muur loopt dwars door de nieuwe woning; oud en nieuw versterken elkaar!

Wat betreft de hoofdvorm sluit de nieuwe woning aan bij de schuurvorm van de bestaande gebouwen. In de uitwerking van het ontwerp is gekozen voor een andere, moderne uitstraling. De woning bestaat uit drie delen, waarbij de buitenste delen zijn gematerialiseerd met natuursteen- leien en het middelste deel is van glas.

De grote glasvlakken zijn een verwijzing naar het glas van de kassen. De transparantie zorgt voor een prettig licht interieur en voor ruim zicht op de prachtige omgeving.

  • Opdrachtgever

    Particulier

  • Bouwjaar

    2020

  • Locatie

    Leusden

  • Programma

    293 m2

  • Projectarchitect: Marnix van Esch

  • Fotografie: Laurens Kuipers

Download pdf

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op