Nieuwbouw Impact

Impact is een sociale werkvoorziening met vestigingen in Kampen en Dronten. Via een selectie werd de opdracht verworven voor het ontwerpen van nieuwbouw, zowel in Dronten als in Kampen. De modelstudies, die vooral gericht waren op de relatie van logistiek en werkprocessen, waren doorslaggevend in deze selectie.

In Dronten voorziet Impact in werkplekken voor circa 60 werknemers. De locatie bevindt zich aan de rand van het industrieterrein aan een doorgaande weg van Dronten naar Lelystad. De kantoren en de kantine bevinden zich aan die zichtzijde. Onder de kantoren zijn de parkeerplaatsen gesitueerd.

Een centraal magazijn wordt door een grote middengang verbonden met vier grote hallen waar wordt gewerkt. Via die gang vindt het transport plaats van de onderdelen en van de afgewerkte producten.

De grote hallen zijn functioneel en kostenbewust ontworpen. Een WKO installatie levert een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheid.

In Kampen voorziet Impact in werkplekken voor ruim 350 medewerkers. Het gebouw bestaat uit een grote logistiek hal van 1000 m2 met daaromheen vijf werkhallen van ieder 500 m2. De grote logistieke hal is als het ware de ruggengraat van het gebouw.

Het project in Kampen is een complexe opgave vanwege het beschikbare budget enerzijds en vanwege de gewenste gebruikerswaarde en uitstraling anderzijds. De hal ligt aan een representatieve dijk in Kampen en de opdracht van de gemeente Kampen was dan ook om in te spelen op de omgeving. Daarom is gekozen voor een kapvorm aan de voorzijde.

Het feit dat het ontwerp vanaf het begin driedimensionaal gemaakt is geeft steeds optimaal inzicht voor alle betrokken participanten.

 • Opdrachtgever

  Impact Kampen

 • Bouwjaar

  2010

 • Locatie

  Kampen

 • Programma

  Bedrijfsruimte met kantoren in Kampen 8.750 m2 en in Dronten 2.669 m2

 • Projectarchitect: Klaas van den Berg, Lucien Hamerpagt

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op