De Kroon op Leeuwesteyn

In opdracht van Trebbe West heeft Van den Berg Architecten een ontwerp gemaakt voor de selectie Leeuwesteyn in Utrecht. Het project omvat een nieuwe woonbuurt in Leidsche Rijn aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal en bestaat uit circa 70 duurzame huur- en koopwoningen.

45 woningen worden straks verhuurd in het middenhuursegment. De overige woningen zijn bestemd voor de verkoop. Centraal in het plan staat het sociale karakter van Leeuwesteyn. Enerzijds is dit geborgd door een mooie mix aan huur en koop. Anderzijds door de centrale binnentuin die met een gezamenlijke voedseltuin en een speel- en fitnesstuin ruimte biedt aan ontmoeting en beweging.

De Kroon op Leeuwesteyn; Hoge woonkwaliteit
De Kroon op Leeuwesteyn is in meerdere opzichten uitdagend. Om het hoogteverschil van ca. 5,5 meter tussen de Dafne Schippersbrug en de straat te overbruggen, is het parkeren onder de binnentuin opgenomen. Hierdoor wordt het parkeren volledig aan het zicht onttrokken. Het overige verschil in hoogte wordt gebruikt om extra woonkwaliteit te creëren door een hoge leefruimte met zicht op het kanaal.

Doorsnede Leeuwesteyn

 • Opdrachtgever

  Trebbe West

 • Periode

  2020 - 2022

 • Locatie

  Utrecht

 • Programma

  30 woningen en 48 appartementen

 • Ontwerp: Van den Berg Groep; Dick van de Merwe (projectarchitect), Marnix van Esch, Niels Nagtzaam, Etienne Top

Download pdf

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op