Architect in de zorg

In een zorginstelling staan we vaak voor de verantwoordelijkheid om kwetsbare mensen een veilige en ondersteunende omgeving te bieden. Architectuur in de zorg speelt een cruciale rol, niet alleen door het fysieke comfort en de functionaliteit, maar ook door bij te dragen aan een gevoel van geborgenheid en welzijn. Een goed ontworpen zorgomgeving maakt het verschil: voor bewoners, die zich veilig en thuis voelen, én voor zorgverleners, die optimaal worden ondersteund in hun dagelijkse werkzaamheden.

Plan een afspraak

Uw architect voor de zorg

Tegelijkertijd stellen onze zorg architecten actuele beleidsontwikkelingen eisen aan zorgbestuurders om efficiënt om te gaan met intramurale zorg en in te spelen op de verschuiving naar kleinschaliger wonen. Een toekomstbestendig ontwerp kan daarbij zorgen voor de juiste balans tussen comfort, veiligheid en flexibiliteit om in te spelen op veranderingen. Door deze combinatie van een mensgerichte en flexibele benadering kunnen zorginstellingen waarde blijven toevoegen voor bewoners en medewerkers, ook als de zorgbehoefte verandert.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 

De werkwijze

Van Den Berg Architecten biedt complete ontzorging bij het realiseren van bouw- en ontwerpplannen, van het eerste idee tot de oplevering. Het proces begint met een kick-off, waarin wensen, eisen en budgetten worden besproken. Dankzij een gestructureerde en klantgerichte aanpak streven wij voor een soepele en zorgeloze samenwerking, resulterend in een hoogwaardig eindresultaat dat naadloos aansluit op de wensen van de klant.

Plan een afspraak

Lees hieronder meer over ons werkproces ⇓

1

Kick-off

Samen lanceren we dit avontuur met een dynamische startbijeenkomst. Hierin wordt het doel van het project herhaald, worden verwachtingen afgestemd en krijgt iedereen de gelegenheid om input te leveren. Hierin dromen we groots, zetten de koers uit. Voor de gebruikers betekent dit directe betrokkenheid vanaf het begin en een kans om hun dromen met ons te delen.

2

Diepgaand onderzoek

Samen dompelen we ons onder in de wereld van uw zorgorganisatie. Door met medewerkers, bewoners en bestuurders te praten, voeden we onze creativiteit met hun passie en visies. Door workshops of brainstormsessies kan ons team ideeën verzamelen en begrijpen wat de kernwaarden zijn die in het ontwerp naar voren moeten komen. Door de zorgvisie te doorgronden, garanderen we dat het eindontwerp resoneert met de kernwaarden van uw organisatie. Dit zorgt voor een gebouw dat écht aansluit bij de identiteit van uw organisatie.

3

Schetsontwerp

Op basis van het ruimtelijk en functioneel PvE en de opgedane inzichten uit de gesprekken maakt de architect de eerste schetsontwerpen.

Deze varianten bevatten zowel esthetische als functionele elementen en geeft een eerste beeld van de visie.

4

Interactieve workshops

Via interactieve workshops brengen we het schetsontwerp tot leven. Samen ervaren, voelen en vormen we de ruimte, zodat het eindresultaat voelt als een gezamenlijk kunstwerk.

Met verbeeldingskracht en technische kunde combineren we esthetiek met functionaliteit en schetsen een ontwerp dat ons verhaal vertelt.

5

Ontwerpontwikkeling

Na het verzamelen van feedback werken we samen het ontwerp verder uit. We presenteren vervolgens de herziene ontwerpen aan het team. De verfijning van het ontwerp garandeert kwaliteit en precisie. Dit betekent voor de opdrachtgever dat er aandacht is voor detail en kwaliteit.

6

Samenwerking

Technische Uitwerking: We werken technisch het goedgekeurde ontwerp uit in nauwe samenwerking met constructeur, installateurs en andere specialisten. Dit biedt de opdrachtgever de zekerheid van een duurzaam en innovatief gebouw.

  • 1. Kick-off
  • 2. Diepgaand onderzoek
  • 3. Schetsontwerp
  • 4. Interactieve workshops
  • 5. Ontwerpontwikkeling
  • 6. Samenwerking

Nieuwbouw voor diverse zorginstellingen

Bij het realiseren van nieuwbouw voor zorginstellingen, zoals verpleeghuizen en zorgcentra, richten we ons op flexibiliteit en toekomstbestendigheid. De focus op kleinschaliger zorgvormen, gestuurd door beleid om de zorgdruk te verlichten, vraagt om gebouwen die kunnen inspelen op verschillende scenario’s. Daarom ontwerpen we multifunctionele ruimtes die eenvoudig kunnen worden aangepast aan veranderende zorgvragen, zoals ruimtes voor dagbehandeling, ontmoetingsruimtes en appartementen voor verschillende zorgbehoeften.

Onze ontwerpen, zoals voor een nieuwbouw zorgcentrum, benutten de natuurlijke lichtinval, waardoor ruimtes helder en uitnodigend aanvoelen. We kiezen rustgevende kleuren die bijdragen aan een kalme atmosfeer en zorgen voor ergonomische inrichtingen die comfort en veiligheid voor bewoners en bezoekers waarborgen.

Bij de inrichting van een zorginstelling houdt onze architect rekening met inclusiviteit. Door middel van brede gangen, drempelloze ingangen en rolstoelvriendelijke voorzieningen wordt ervoor gezorgd dat iedereen zich ongehinderd kan verplaatsen. Ook besteden we aandacht aan hygiëne en infectiepreventie, met materialen die eenvoudig te reinigen zijn en slimme indelingen die kruisbesmetting beperken. Dit biedt bestuurders de zekerheid dat het gebouw niet alleen aan de huidige eisen voldoet, maar ook klaar is voor toekomstige zorgmodellen.

 

Een zorgomgeving op maat

Het bouwen van een zorgomgeving die waarde toevoegt voor zowel bewoners als medewerkers vereist een ontwerp dat meegaat met de tijd. Onze architecten in de zorgsector ontwerpen strategisch met oog voor kwetsbare bewoners, veranderend overheidsbeleid en flexibele inzetbaarheid, waardoor zij zorginstellingen een duurzame en innovatieve basis bieden voor het leveren van kwalitatieve zorg.

Wilt u ontdekken hoe een strategisch ontwerp uw zorginstelling kan ondersteunen in welzijn, efficiëntie en toekomstgerichtheid? Wij denken graag met u mee over oplossingen die zowel praktisch als inspirerend zijn en die uw zorgomgeving klaarstomen voor de toekomst. Samen met u creëren onze architecten een omgeving waar zorg en rust samenkomen.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze aanpak bij het vormgeven van de architectuur voor uw zorginstelling? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij een zorginstelling kunnen ontwerpen met innovatieve en toekomstbestendige oplossingen.

Wat zijn de investeringskosten van mijn project voor de zorg?

Zijn mijn wensen in balans met het budget dat ik gereserveerd heb? En hoe krijg ik hier een idee van als er nog geen ontwerp ligt? Er zijn allerlei ontwikkelingen die de bouwkosten beïnvloeden zoals energieprijzen, inflatie, personeelstekorten, de woningnood, beschikbaarheid van grondstoffen en bouwmaterialen. Allemaal zaken die invloed hebben. Wat wij als architect daarbij kunnen betekenen, is u op een transparante wijze helpen aan een eerste idee van het investeringsbedrag. Onze online investeringstool op basis van open data geeft een actuele indicatie. Natuurlijk gaan we graag met u in gesprek om te helpen zekerheid te krijgen in de initiatieffase. U bent van harte welkom.

01

Vul hier de kosten van de grond in

Grondkosten:
02

Vul hier de bruto oppervlakte van het gebouw in

Oppervlakte gebouw:
03

Kies het type gebouw:

04

Selecteer type woning

05

Kies de af te nemen diensten

06

Download hier uw PDF voor een indicatie van uw investeringskosten.


Wilt u naar aanleiding van deze berekening meer weten?
Neem contact met ons op
  • 01. Grondkosten
  • 02. Oppervlakte
  • 03. Type gebouw
  • 04. Specificeer
  • 05. Kies diensten
  • 06. Download PDF

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op