Hart van Vathorst

Architect Martijn Linde heeft een spannend en uitdagend ontwerp gemaakt voor een diverse groep van zorgaanbieders, een kerk, een restaurant en een kinderdagopvang.

De ontwerpselectie is gewonnen op basis van het vermogen uitstekend in te leven in de zorgvraag van Accolade zorggroep en Sprank. Het is mooi dat een kerk met veel vrijwilligers, een kinderopvang, gehandicaptenzorg en verpleeghuiszorg in een gebouw samenwerken en profiteren van elkaars expertise en aanwezigheid. Tijdens de ontwerpfase hebben wij een duidelijke visie neergelegd voor een gebouw voor de gemeenschap, voor mensen, natuur, buurt en wijk. Het is een combinatie van zorg en ontmoeten, jong en oud.
Woongroepen voor verpleegzorg, gehandicaptenzorg, prachtige binnentuinen en een  kerkgebouw. Een kinderopvang en een restaurant waar mensen met een beperking werken, een kapper en multifunctionele vergaderruimtes die je ook gewoon uit de buurt kan gebruiken. Een echte ontmoetingsplek voor de buurt. Vanuit de woningen is er mooi zicht op de binnentuinen waar de kinderen spelen op de daktuin van het parkeren.
Een zeer dynamisch en open ontwerp waar efficiënt zorg geleverd kan worden in goede huiselijke setting. Tegelijkertijd is er de dynamiek van het geheel met mogelijkheden van interactie, zonder storend te worden. Veel ruimte voor informele ontmoetingen en mooie buitenruimtes. Een echt hart voor Vathorst!

De gebruikers zijn zeer tevreden met het gerealiseerde ontwerp.
Het ontwerp is fraai uitgewerkt vanaf VO door Borgerink architecten die het samen met Zenzo en Lithos bouw & ontwikkeling, heeft gerealiseerd.

 • Opdrachtgever

  Orange Care in samenwerking met Accolade Zorggroep, Sprank, Downey’s GKV Vathorst en Kindercentrum Bzzzonder

 • Bouwjaar

  2014

 • Locatie

  Vathorst

 • Programma

  9.485 m2

 • Projectarchitect ir. Martijn Linde

 • Fotograaf Laurens Kuipers

Download pdf

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op