VEBE

VEBE is een Nederlandse vloeren producent en één van de grootste tapijtproducenten in Europa met een jaarlijkse productie van meer dan 140 miljoen m2 textiele vloerbedekking. Van den Berg Architecten heeft in opdracht van de Condor Group een ontwerp gemaakt voor de nieuwe productielocatie met kantoren op het industrieterrein Zevenhond Zuid in Genemuiden.

Het streven is dat het hypermoderne onderkomen gebouwd wordt volgens de meest duurzame standaard; de ‘BREEAM Outstanding’.

Een ware eyecatcher moet de nieuwe huisvesting van VEBE worden. Met in de eerste fase 45.000 m2 productiegebouwen en in de tweede fase nogmaals 45.000 m2 en in totaal 2.800 m2 aan kantoor biedt het volop ruimte aan de productie van tapijt voor de (automotive)industrie en diverse kantooractiviteiten. Tevens wordt er plaatsgemaakt voor een showroom waar bezoekers niet alleen een glimp kunnen opvangen van de ruim 75 jaar ambacht die VEBE herbergt, maar ook van de huidige collecties en nieuwe productinnovaties.

De nieuwe huisvesting moet een waar visitekaartje worden. Dat uit zich tot een krachtig ontwerp dat veel meer is dan een reguliere bedrijfshal. Vooral het aangezicht van de kantoorruimte is van architectonisch niveau met een duidelijke knipoog van de bedrijfsvoering van VEBE. Zo doet de dynamische gevel door de verschillende witte panelen denken aan de structuur van biezenmatten; de historische voorloper van de huidige tapijtproductie.

 • Opdrachtgever

  Condor Group

 • Bouwjaar

  2023

 • Locatie

  Genemuiden

 • Programma

  1e fase 45.000 m2 productiegebouwen, 2e fase nogmaals 45.000 m2, 2.800 m2 kantoren

 • Projectarchitect: Lucien Hamerpagt

 • Interieurarchitect: Zwaag Design

 • Odin Landschapsontwerpers

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op