Renovatie Bakemabuurt

Woningcorporatie Stadgenoot heeft in maart 2014 een selectie uitgeschreven voor de renovatie van 64 portiekwoningen. Twee blokken (blok 4 en 7) van ieder 32 woningen waarvan één blok bestemd is voor alleen verkoop en één voor sociale huur. In samenwerking met Dura Vermeer van Ieperen is ons plan uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen.

De buurt is gebouwd in 1954 naar ontwerp van bureau Broek en Bakema. De hoofdopzet van de Bakemabuurt is helder. Deze moet worden behouden en waar mogelijk versterkt. De aanwezige kwaliteit is de groenstructuur en de stedenbouwkundige opzet.

Resultaten die doorslaggevend waren voor Stadgenoot zijn de facelift van de gevel, de entree oplossing en de herindeling van de bergingen. De plint met entree en de bergingen waren onhandig en onveilig door de huidige indeling. De bergingen kenden lange gangen en de entree was er krap en onzichtbaar.

De twee woonblokken hebben één en dezelfde nieuwe frisse uitstraling gekregen met luxe afwerkingen zoals een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Voor de buurtontwikkeling geeft deze nieuwe uitstraling een positieve impuls.

Het streven was om de woningen aantrekkelijker, duurzamer en veiliger te maken met een geheel nieuwe, moderne uitstraling. Dit is gelukt!

 • Opdrachtgever

  Woningcorporatie Stadgenoot

 • Periode

  2014 -2015

 • Locatie

  Amsterdam

 • Programma

  64 portiekwoningen koop en sociale huur

 • Ontwerp: Van den Berg Groep

Download pdf

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op