Moderne villa in de polder

Een villa bouwen op de uiterste grens van het dorp Dronten is een bijzonder gegeven. De villa grenst met de westelijke tuin aan het open polderlandschap, dit landschap zal in de toekomst ook vrij van bebouwing blijven. In de vormentaal van het landschap van het nieuwe land, zijn lange lijnen te herkennen. Deze lange lijnen en natuurlijk het uitzicht over het vlakke polderland zijn dan ook ons uitgangspunt geweest voor het ontwerp.
Ludwig Mies van der Rohe zei: ‘Architectuur begint wanneer twee stenen op zorgvuldige wijze worden samengebracht’. Zorgvuldigheid bij de technische detaillering is voor ons erg belangrijk geweest, het moderne abstracte beeld vertalen in bouwkundige details die het beeld ondersteunen. De functionaliteit heeft zich vertaald in een heldere plattegrond, op de begane grond een grote leefruimte die zich met veel glas opent naar de polder. Op de verdieping de slaapkamers met ook daar het thema uitzicht.

 • Opdrachtgever

  Familie Oud

 • Bouwjaar

  2017

 • Locatie

  Dronten

 • Programma

  365 m2 BVO (1.175m3)

 • Projectarchitect

  Lucien Hamerpagt

"De bewoners voelen zich thuis in hun nieuwe huis, dat is wat wij met ons werk willen bereiken. Maatwerk dat past bij de mens en bij de omgeving."

Lucien Hamerpagt

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op