Modern-landelijke villa

Deze villa is gelegen op een bijzondere locatie in de Gelderse Vallei. Bij aanvang van het traject had de opdrachtgever een duidelijk beeld van de te realiseren villa: een levensloopbestendige woning met een modern-landelijk karakter.

De voorzijde is in het ontwerp bewust wat meer gesloten, zodat er vanuit de straatkant geen directe inkijk is in de woning. Aan de achterzijde opent de villa zich door middel van grote raampartijen richting de prachtige buitenomgeving en het weidse uitzicht. De strakke belijning en het witte stucwerk zijn aangevuld met warme materialen zoals gevelaccenten van rode baksteen, eikenhouten balken, een rieten dak en een koperen nok. De combinatie hiervan levert een sfeervolle mix op.
De binnenkant is opgebouwd uit heldere zichtlijnen. Bijzonder is ook de ruime ontvangsthal – een grote vide met een schitterend vormgegeven trap – maakt van deze ruimte een échte binnenkomer.

De woning voldoet aan alle huidige bouwkundige eisen. Zo zijn er hoogwaardige duurzame oplossingen in de villa geïntegreerd, waaronder een warmtepomp, een gebalanceerd ventilatiesysteem verbonden met airspots, en een gebruiksvriendelijk domoticasysteem.

Alles is tot in de puntjes uitgedacht, hierdoor is het traject soepel verlopen en hebben we met elkaar een super hoog afwerkingsniveau bereikt.

 • Opdrachtgever

  Familie Legemaat

 • Bouwjaar

  2019

 • Locatie

  Woudenberg

 • Programma

  438 m2 (bvo)

 • Projectarchitect: Dick van de Merwe

 • Fotografie: Jaro van Meerten (The Art of Living magazine)

Download pdf

“Het huis voelt aan als een perfect zittende jas. Wij voegen ons niet naar de woning, maar de woning voegt zich naar ons. Dat vind ik een heel belangrijke graadmeter voor het succes.”

Piet Legemaat (opdrachtgever)

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op