Over Betuwe College

De opgave was om in een groter gebouw in drie lagen toch een kleinschalige leer- en werkomgeving te maken. Het ontwerp hebben we in workshops samen met de school uitgewerkt, waarbij teams met blokjes de pleinen en lokalen hebben gevormd. Door de flexibiliteit in het ontwerp kan de school experimenteren met onderwijs binnen en buiten het lokaal. Zo kunnen de leerpleinen desgewenst ook groter gemaakt worden. We noemen het de ademende school binnen de gevellijn.

We hebben het gebouw in vier blokken opgebouwd met vier verschillende kleuren metselwerk en duidelijke markering door het trappenhuis. Je komt binnen in een centraal hart met een vide en een trap die zich uitstrekt vanaf de begane grond over de verdiepingen. Daar vind je ook het STEAM lokaal met een dubbelhoge ruimte en daglicht van buiten, zodat je er grote dingen in kunt hangen of opstellen. Als je door de school loopt houd je voortdurend contact met het hart, waardoor het gevoel van kleinschaligheid wordt versterkt. Bij de invulling van het schoolplein hebben de medewerkers en leerlingen een belangrijke bijdrage geleverd. Op het schoolplein zijn fietsenstallingen en parkeerplaatsen maar er is natuurlijk ook veel aandacht voor het nodige groen en plekken voor ontspanning.

  • Opdrachtgever

    Gemeente Overbetuwe i.s.m. OBC Elst

  • Bouwjaar

    2021

  • Locatie

    Elst

  • Programma

    5.000 m2

  • Projectarchitect: Jaap van Es

  • Fotograaf: Laurens Kuipers

  • Video: Boaz Hamerpagt

Charles Lohnstein

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op