Financieel Adviescentrum Rabobank

Rabobank Woudenberg werd, na een onderzoek in verschillende nieuwe Rabobank gebouwen, uitgeroepen tot de meest energiezuinige. Er is in deze bank onder andere gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting, een WKO-installatie en klimaatplafonds. Maar ook door zeer effectief ruimtegebruik wordt goed gescoord op het gebied van duurzaamheid. Doordat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van deuren en muren en doordat de gangruimte compleet ontbreekt, is er minder oppervlak per werkplek nodig.

Rabobank Woudenberg is een dynamische organisatie, een organisatie die steeds vernieuwt en zich aanpast aan de wensen en behoeften van de tijd. Hier moest in het ontwerp rekening mee worden gehouden. Het nieuwe gebouw is dan ook een transparant en ruimtelijk geheel geworden, gemaakt voor flexibele werkprocessen.

In het hart van het gebouw bevindt zich een open verbindingstrap die, samen met de vrije ruimtes zonder muren en gangen, de steeds wisselende behoeftes van de verschillende afdelingen opvangt.

De prachtige locatie aan het water is door de architect optimaal benut door mooie buitenruimten te maken aan het water. De mooie en sterke uitstraling die bij een Rabobank hoort is in dit gebouw onder andere terug te vinden in de opvallende verticale belijning. Het materiaalgebruik geeft de bank een warme uitstraling. Zo is er onder andere gebruik gemaakt van gepolijst beton met een natuurstenen toeslag, die speciaal uit het Taunusgebergte in Duitsland is gewonnen vanwege de mooie, warme zandgele kleur.

 • Opdrachtgever

  Rabobank Woudenberg en Omstreken

 • Bouwjaar

  2005

 • Bouwsom

  € 2.600.000

 • Programma

  2.400 m2

 • Ontwerp: Maarten Laout (projectarchitect), Marije Vaartjes

.

.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op