De Weerklank

Kentalis locatie Weerklank aan de Hoogheemraadweg 2 in Amsterdam is een behandelcentrum voor kinderen en jongeren met hoor-, taal- en spraakproblemen. Weerklank biedt hen een intensieve en gerichte behandeling in een veilige omgeving om zo de communicatie en de algehele ontwikkeling te stimuleren.

De kinderen en jongeren zijn ingedeeld in een aantal leefgroepen. Elke leefgroep heeft een eigen woonruimte met een geheel eigen sfeer. De leefgroepen beschikken bovendien over een eigen keuken, zithoek, eethoek, speelruimte, hal en eigen sanitaire voorzieningen. Aan alle kinderen en jongeren wordt in de regel dagbesteding en/of onderwijs geboden. De activiteiten op het activiteitencentrum worden uitgevoerd in groepen van 4 à 6 kinderen/jongeren. Voor alle groepen geldt dat een pedagogisch medewerker hen begeleidt en behandelt. Het activiteitencentrum is opgedeeld in drie clusters: belevingscluster, arbeidscluster en het ontwikkelingsgerichte cluster

Workshops
We hebben als architect bij de start van het project vier workshops georganiseerd. In deze interactieve workshops zijn de volgende thema’s aan de orde gekomen: groep versus individu, veiligheid / bui-ten&binnen, rol van communicatie, architectonische en stedenbouwkundige visie. Vanuit diverse disciplines hebben medewerkers meegedacht over bovenstaande onderwerpen.

Architectuur
Door de terrasvormige opbouw heeft het gebouw een uitnodigende, natuurlijke en groen uitstraling aan de zuidzijde. Het gebouw zelf maakt ook een beschermend gebaar rond de binnenhof. Van binnenuit is er steeds groot gevoel van ruimte en uitzicht. Door de terrasvormige opbouw heeft elke woongroep een relatief grote buitenruimte met mogelijkheid van veel groen. Het activiteitencentrum is op de begane grond met aansluiting op de tuin.

 

 • Opdrachtgever

  Stichting Koninklijke Kentalis

 • Bouwjaar

  2015

 • Locatie

  Amsterdam

 • Programma: 4.720 m2

  behandelcentrum

 • Ontwerp: Dick van de Merwe, Maarten Laout, Marije Vaartjes

.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op