De Veensche Tuin

’t Boveneind in Veenendaal, gelegen aan de Prins Bernhardlaan en de Kleine Beer, is getransformeerd tot een prachtig groen woonmilieu.

Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de twee gebouwen was een vriendelijke paviljoenachtige uitstraling die past bij het nieuwe park. Geen gebouwen met een voor- en een achterkant, maar gebouwen die rondom een hoogwaardige kwaliteit hebben.

Om het karakter van paviljoens te versterken is er in het ontwerp gekozen voor een horizontale geleding per verdieping van doorlopende betonbanden. Tussen deze banden wordt een spel in de gevel gespeeld van verticale glasstroken, verticale houten delen in drie natuurlijke tinten en baksteen in een lichte genuanceerde kleur die per gebouw subtiel anders is. De gevelopeningen zijn per verdieping anders waardoor de horizontale geleding onderstreept wordt en het gebouw een speels uiterlijk krijgt. De bovenste laag van het gebouw aan de Prins Bernhardlaan valt terug zodat er een royaal dakterras wordt gevormd en de bouwmassa reageert op de bestaande lagere bebouwing aan de Prins Bernhardlaan.

Voor het parkeren is ruimte in de buurt van het gebouw te vinden. In het gebouw aan de Prins Bernhardlaan is dat op het maaiveld voor de hoofdentree. Bij het andere gebouw aan de Kleine Beer is er onder het gebouw een ondergrondse garage. De bovenzijde van deze garage is afgewerkt met een groen dak, de garage is namelijk iets groter dan de bovenliggende verdiepingen.

 • Opdrachtgever

  Zegers Bouw B.V.

 • Bouwjaar

  2021

 • Bouwsom

  € 4.780.000

 • Programma

  41 appartementen

 • Projectarchitect Lucien Hamerpagt

 • Fotograaf Laurens Kuipers

Download pdf

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op