‘Nieuwbouw brede school Zilverackers – Een gebouw voor nu en later’ in Schooldomein

In Veldhoven-West is de nieuwe Brede School Zilverackers geopend. Deze school biedt niet alleen ruimte aan twee basisscholen en kinderopvang, maar heeft ook een sportzaal die door de hele wijk gebruikt kan worden. Zo vormt de school het centrale punt in de gemeenschap.

Het gebouw, ontworpen door Jaap van Es van Van den Berg Architecten samen met SMT Bouw & Vastgoed, kan flexibel aangepast worden aan de toekomstige behoeften van de wijk. “Het gebouw kan zich aanpassen aan veranderingen, zoals het omvormen van schoolruimtes naar appartementen”, zegt Van Es.

De school huisvest de basisscholen De Brembocht en Dick Bruna, elk met een eigen onderwijsstijl. “Ouders hebben iets te kiezen voor hun kinderen, wat uniek is voor deze school”, legt Nikki de Jong, directeur van De Brembocht, uit.

Wethouder Thomas van Broekhoven ziet de school als een belangrijke toevoeging voor de wijk: “We verwachten dat zo’n 415 leerlingen uit de omgeving naar Zilverackers zullen komen. Het is een plek die mensen samenbrengt.”

Het gebouw is duurzaam ontworpen en wekt evenveel energie op als het verbruikt, zonder gebruik van gas, dankzij zonnepanelen en warmtepompen.

Met zijn ontwerp dat lijkt op een klooster, zorgt de Brede School Zilverackers voor een sterke gemeenschap waar mensen zich met elkaar en met de natuur verbonden voelen, passend bij de visie van Van den Berg Groep.

Lees hier het artikel dat vandaag is verschenen in Schooldomein.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op