Restauratie en subsidie

Van den Berg Architecten is gespecialiseerd in de restauratie van (Rijks-) monumenten en historische gebouwen. In de afgelopen jaren hebben wij een groot aantal ingrepen aan historische plannen mogen voorbereiden en begeleiden. Hierbij kunt u onder andere denken aan kastelen, kerken, buitenplaatsen, boerderijen, historische villa’s of landhuizen en bijgebouwen van landhuizen (oranjerie, koetshuis, tuinmanswoning). Onze restauratie architecten hebben een passie voor cultureel erfgoed en het tastbaar maken van de geschiedenis van dit erfgoed.

Het behouden van monumenten is duurzaam

Het langer behouden van bestaande gebouwen is zeker een vorm van duurzaamheid; alle energie voor het slopen en vervaardigen van materialen voor een vervangend gebouw worden daarmee voorkomen. Bovendien gaat in veel van onze opdrachten het behoud en herstel van monumentale gebouwen gepaard met verduurzaming. Bij de ingrepen die daarvoor nodig zijn, houdt een restauratie architect steeds rekening met het behoud van de monumentale waarden van het gebouw. Een restauratie architect van Van den Berg Architecten is betrokken in elk project en heeft veel ervaring en expertise op het gebied van restauratie.

Restauratie en instandhouding

Voor het in goede conditie houden of krijgen van een monument is kennis van de juiste restauratieve ingrepen en -technieken benodigd. Een restauratie architect houdt zich hiermee bezig en zorgt ervoor dat een monument in optimale staat blijft. Voor restauratie plannen, (meerjaren-) onderhoudsplannen en instandhoudingsplannen bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Naast onze eigen brede kennis en kunde hebben we ook een breed netwerk met andere adviserende partijen en uitvoerende bedrijven waarmee we u optimaal kunnen bedienen.

(BRIM-) subsidie

De overheid stimuleert de instandhouding en herbestemming van monumenten middels subsidies (waaronder de BRIM subsidie) en (laagrentende-) leningen. De BRIM – regeling is een mooi instrument waarbij monument- eigenaren worden tegemoet gekomen in de kosten van onderhoud. Het is een stimulans voor structureel in plaats van incidenteel onderhoud.We hebben veel ervaring met het doen van de benodigde aanvragen en verzorgen van de benodigde plannen, planningen en begrotingen.

Meer informatie over restauratie of onze projecten

Voor meer informatie over de restauratie van en subsidie voor monumenten of panden kunt u contact opnemen met Marnix van Esch. Marnix heeft veel ervaring op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming. In contact komen met een restauratie architect van Van den Berg Groep? U kunt Marnix bereiken via 088 600 67 40. Bent u benieuwd naar de projecten die Van den Berg Groep heeft gerestaureerd? Klik hier voor een impressie van de restauratie van monumenten.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op