Wachters in de Weide

Onze architect Martijn Linde heeft in opdracht van WVG ontwikkeling BV. het een ontwerp gemaakt voor 38 appartementen ‘Wachters in de weide”. Een appartementengebouw in het open veenweide landschap. Het is, denken wij, een van de opgaves voor de toekomst.

Hoe kunnen we aan de randen van steden en dorpen voldoende woonruimte maken en toch het open landschap groen houden?

Een van de oplossingen daarvoor is in hoge dichtheid kwalitatief goede appartementengebouwen maken waar je de natuur kan ervaren, geweldig uitzicht hebt en een passend woonprogramma. Er is hier een kleine gemeenschap ontstaan van mensen die wonen in en met de natuur.

De architectuur is geïnspireerd op de oude Hanzestad Hasselt, een Havezate net buiten de stad.

Wij hebben ervoor gekozen het parkeren binnen de muren op te lossen, daardoor is het gebouw goed afgebakend in het open weide landschap komen te staan. Er zijn geen rommelige randen. Op het parkeerterrein is een Rode Beuk geplant, fraai passend bij de kleur van de gevels van het gebouw.

In dit gebied komen veel gierzwaluwen voor die graag op hoogte nestelen. Wij hebben hoog in de gevel nestkasten geplaatst op het noorden en oosten met een gunstige aanvliegroute.

De appartementen zijn in grote variërend van 1 kamer appartement van 70m2, 2 en 3 kamer appartementen van 85m2 en een 4 luxe penthouses/maisonnettes van 140 m2. Een blok is koop en een blok is huur appartementen. Daardoor is er een grote diversiteit aan bewoners gekomen, jong en oud, een kleine buurtschap.

 • Opdrachtgever

  WVG ontwikkeling B.V.

 • Programma

  38 appartementen

 • Locatie

  Hasselt

 • Bouwjaar

  2021

 • Bouwkosten

  € 7.500.000

 • Projectarchitect: Martijn Linde

 • Fotograaf: Laurens Kuipers

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op