Vrijstaande woning Overberg

Omliggende gebouwen, een weg en een oude kastanjeboom hebben geleid tot deze unieke woning in Overberg (Utrecht). Bij het ontwerp is aansluiting gezocht bij de buurt. Zo sluit de combinatie van wit stucwerk met de bakstenen erker aan bij de woningen in de stijl van Rietveld die aan de westkant van de woning staan.

Aan de noordkant bevinden zich lage woningen en daarom is de dakrand aan die kant vier meter hoog. In contrast met deze noordkant is het huis aan de zuidzijde tien meter hoog.
De woning bevat 42 ramen, waarvan een groot deel willekeurig en zonder kozijn in het witte stucwerk lijken te liggen. Dit geeft de woning een uitdagende uitstraling.
De bakstenen erker is twee woonlagen hoog en leidt op de begane grond naar de tuin. De erker met grote ramen geeft binnen een ruimtelijk gevoel. Ook opvallend aan het interieur van deze woning is de hoge vide meteen links naast de entree.  Met het verzinnen van creatieve oplossingen heeft architect Dick van de Merwe een ontwerp afgeleverd waarin de wensen van de omgeving zijn opgenomen en wat geresulteerd heeft in een prachtige woning met volop wooncomfort.

 • Opdrachtgever

  particulier

 • Bouwjaar

  2003

 • Bouwsom

  € 250.000

 • Locatie

  Overberg

 • Programma

  750 m2

 • Ontwerp: Dick van de Merwe (project architect), Marije Vaartjes

"Eigenlijk is het idee van een interactief ontwerpproces bij het ontwerp van deze woning begonnen".

Dick van de Merwe (projectarchitect en bewoner)

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op