Van Diggelenkade

Het nieuwe hoofdkantoor van de Van den Berg Groep aan de Van Diggelenkade te Kampen fungeert als entree van de stad Kampen. De wens van de gemeente was om op dit driehoekige perceel een “landmark” te realiseren als overgang van het buitengebied naar het stedelijke gebied van Kampen, maar wel passend in de kleinschalige (villa)bebouwing.

Het gebouw is opgedeeld in twee delen, namelijk een stenen en een glazen deel. Het stenen bouwdeel refereert aan de kleinschalige bebouwing. De glazen en stenen delen komen samen in een markante gebogen wand uitgevoerd in antracietkleurige click brick gevelstenen. Door te kiezen voor veel glas voegt het gebouw zich in de omgeving, het werkt schaalverkleinend. Door de schuinplaatsing van het glas wordt de omgeving weerspiegeld. Bijzonder mooi is de daklijn, het plafond is “zwevend” geplaatst onder de glaslijn.

Op het gebied van duurzaam bouwen bevat het pand allerlei toepassingen. WKO wordt volledig toegepast en in het gebouw wordt helemaal geen gas gebruikt. Voor extra koeling, nodig vanwege het vele glas, zijn thermowanden toegepast. Ook zijn er airco’s geplaatst en deze worden ook gevoed door de pomp. Er zijn hoogwaardige lichtarmaturen aangebracht (LED) en tevens zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst. Het ventilatie- en luchtbehandelingssysteem is weggewerkt in de vloeren en wordt ook compleet gevoed door de warmtepomp.

 • Opdrachtgever

  Brobeco projectbouw B.V.

 • Bouwjaar

  2009

 • Bouwsom

  € 1.500.000

 • Locatie

  Kampen

 • Programma

  764 m2

 • Ontwerp: Klaas van den Berg (project Architect)

.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op