Summa Automotive Helmond

De Automotive Campus is een internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van Automotive en slimme mobiliteit. De Campus biedt een aantrekkelijke leer- en werkomgeving met state-of-the-art technologische testfaciliteiten en flexibele huisvestingsconcepten.

De sector staat niet stil. Nieuwe technieken zijn nog volop in ontwikkeling, zoals het rijden op waterstof, elektriciteit en zonne-energie. Het Summa College biedt meer dan 300 beroepsopleidingen in verschillende leerwegen en op verschillende niveaus voor middelbaar beroepsonderwijs in Eindhoven en omgeving. Summa Automotive is een moderne opleider en wil het onderwijs zoveel mogelijk daar aanbieden waar bedrijven, instellingen en het onderwijs bij elkaar komen. De huidige studenten voor de verschillende opleidingen rond automotive zaten verdeeld over de bestaande campus of volgden op de Panovenweg in Helmond onderwijs; dat was een ongewenste situatie.

Strakke techniekdoos
Het gebouw is een strakke techniekdoos geworden. De opdrachtgever wilde geen frivool gebouw met fraaie bogen, maar een functioneel gebouw. Geslaagd is ook de langgerekte open vleugel, die als entree- en verblijfszone dienst doet. De zwart- wit geblokte tegels op het plein voor het gebouw passen bij het industriële karakter van het gebouw en de automotive uitstraling van de campus. Deze high tech omgeving stimuleert docenten en studenten om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en stageopdrachten te krijgen. Dicht bij de bedrijven, goed bereikbaar en met een prachtig park rond het gebouw om de schooldag door te brengen. Docenten en studenten zitten door elkaar heen, er is een innovatieruimte en startups vinden er een plek om hun bedrijf op te zetten, waarvoor de studenten weer opdrachten kunnen uitvoeren.

 • Opdrachtgever

  Summa College

 • Bouwjaar

  2020 - 2021

 • Locatie

  Helmond

 • Programma

  ongeveer 4.500 m2 vloeroppervlak

 • Ontwerpteam: Jaap van Es, Gert Jan Masmeijer

“Deze high tech omgeving stimuleert docenten en studenten om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en stageopdrachten te krijgen”

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op