Hoornbeeck College

Het Hoornbeeck College in Goes is flink uitgebreid. Deze locatie voor reformatorisch beroepsonderwijs is maar liefst twee keer zo groot geworden. Locatiemanager Evert Timmerman is tevreden met het resultaat. “De nieuwbouw sluit goed aan op het oude pand en het geheel heeft een hart en een eigen gezicht.” Het hart is de nieuwe entree met de nieuwe aula. Die vormt het knooppunt tussen het oud en nieuw.

Verbinding
De essentie van dit concept is om verbinding te maken. Niet alleen verbinding van de verschillende sectoren en verbinding van het bestaande gebouw met de nieuwbouw, maar ook verbinding met de directe omgeving. Van binnen zie je geen verschil of je in het oude of het nieuwe deel bent, omdat alles in hetzelfde wit is gestuukt. Van buiten zie je dat wel.

Duurzame ClickBrick
Bij dit project staat duurzaamheid hoog in het vaandel. “Daarom is ook voor ClickBrick gekozen, een duurzame steen die altijd weer kan worden hergebruikt.” Deze steen wordt niet traditioneel gemetseld, maar gemonteerd kleine stalen strips. Net Lego. Bovendien is de zuidgevel en het hele dak voorzien van PV.

  • Opdrachtgever

    Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag

  • Bouwjaar

    2016

  • Locatie

    Goes

  • Programma

    5.035 m2

  • (2.280m2 nieuwbouw en 2.755m2 renovatie)

  • Ontwerp: Dick van de Merwe (projectarchitect), Marije Vaartjes

  • Fotografie: Walter Frisart

"Het ontwerpproces -waarbij het docententeam en studenten intensief werden betrokken- verliep soepel, binnen planning en budget"

Evert Timmerman (locatiemanager Hoornbeeck College Goes)

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op