Driestar educatief

Driestar educatief (bestaande uit de drie onderdelen Driestar hogeschool, Driestar onderwijsadvies en Driestar managementadvies) is een onderwijsinstelling die leraren opleidt, maar ook op scholen helpt bij het vormgeven van goed reformatorisch en protestants-christelijk onderwijs, de nascholing van de docententeams en de leerlingenzorg. 

Een nieuwe impuls in Gouda
Vrijdag 20 september 2013 is Driestar educatief te Gouda geopend. Driestar educatief (bestaande uit de drie onderdelen Driestar hogeschool, Driestar onderwijsadvies en Driestar managementadvies) is een onderwijsinstelling die leraren opleidt, maar ook op scholen helpt bij het vormgeven van goed reformatorisch en protestants-christelijk onderwijs, de nascholing van de docententeams en de leerlingenzorg. In een woontoren van 40 meter hoog met 11 zelfstandige studentenappartementen per bouwlaag kunnen 121 studenten hun nieuwe plek krijgen. De appartementen zijn georiënteerd op de beide zijgevels; behalve dat daarmee een gebouw ontstaat met vier levendige gevels, was dit noodzakelijk vanwege de hoge veiligheids- en geluidseisen doordat de bouwlocatie dicht tegen het spoor ligt. Deze eisen hadden gevolgen voor het ontwerp van de gevels. Het internaat vormt een onlosmakelijk onderdeel met Driestar educatief en daarmee heeft de Kenniscampus Gouda een nieuwe impuls gekregen.

Kenniscampus
De drie afdelingen van Driestar educatief waren verspreid over Nederland. In de nieuwbouw zijn deze drie onderdelen in één gebouw bij elkaar gebracht. Driestar educatief is hét kennisinstituut op het gebied van onderwijskunde en de nieuwbouw straalt dit uit. Op de begane grond van de nieuwbouw zijn de nieuwe mediatheek, een innovatieve onderwijswerkplaats en congresruimten gebouwd zodat Driestar educatief congressen kan organiseren waar kennis wordt gedeeld.

Binnenplaats
De nieuwbouw is nauw verweven met het bestaande gebouw. De voormalige binnenplaats is overdekt en dit vormt nu de foyer van de congresruimten. Deze foyer kan ook worden gebruikt als restaurant bij bijzondere gelegenheden. Naast de uitbreiding van het kennisinstituut is ook een nieuw internaat voor de eigen studenten gebouwd.

 • Opdrachtgever

  Driestar educatief en Mozaïek Wonen, Gouda

 • Bouwjaar

  2013

 • Bouwsom

  € 12.500.000

 • Locatie

  Gouda

 • Programma

  onderwijs: 39000 m2

 • 121 studentenappartementen: 6615 m2

 • ontwerp: Dick van de Merwe (project architect), Marije Vaartjes

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op