H. Georgius Kerk

Dit voormalige kerkgebouw is een herkenningspunt in de buurt met vele herinneringen. Met respect voor de historie en de oorspronkelijke functie is dit gebouw getransformeerd naar 17 appartementen voor starters en senioren.

Deze monumentale kerk hebben we in plaats van ‘handmatig’ te meten, laten scannen door Ingenieursbureau Groothedde. Deze pointcloud is geladen in Revit zodat projectarchitect Marnix van Esch en BIM modelleur Marije Vaartjes de appartementen heel nauwkeurig in de bestaande situatie hebben kunnen tekenen.

Het kerkgebouw is een beeldbepalend gebouw waarvan de voorgevel zo veel mogelijk in tact is gelaten. De gebrandschilderde ramen zijn behouden gebleven, alleen omgedraaid en in dubbelglas geplaatst waardoor ze beschermd zijn tegen weersinvloeden. Vervolgens zijn hier nieuwe ramen en kozijnen naast geplaatst om het gebouw als appartementengebouw te laten voldoen aan de nieuwbouweisen. Voldoen aan de nieuwbouweisen betekent uiteraard ook dat alle appartementen gasloos zijn.

 • Opdrachtgever

  Giesbers Ontwikkelen en Bouwen

 • Bouwjaar

  2022

 • Programma

  17 appartementen

 • Projectarchitect Marnix van Esch

 • Beeldmateriaal Giesbers

Download pdf

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op