Grafisch Lyceum

De vernieuwde huisvesting voor MBO Grafisch Lyceum Rotterdam betreft de renovatie en uitbreiding van het markante Technikon-gebouw in de binnenstad Rotterdam (oorspronkelijk architect: Hugh Maaskant) uit de jaren ’60. Het gebouw is in twee fasen verbouwd, en op deze wijze tijdens de verbouwing in gebruik gebleven. Het programma bestaat naast theorielokalen uit vaklokalen voor Video, Signing, Mediaprint en Gaming/VR.

Stoer en inspirerend
De kenmerkende betonconstructie is volledig schoon en zichtbaar gemaakt. De akoestische plafonds zijn hoog geplaatst waardoor een maximale ruimtelijkheid ontstaat. De essentiële technische installaties voor het Grafisch Lyceum zijn onder het motto ‘what you see is what you get’ industrieel en zichtbaar.

Transparant en grafisch
De binnenwanden zijn zoveel mogelijk in glas uitgevoerd, waardoor de ateliers en groepswerkplekken maximaal op elkaar betrokken zijn. Op cruciale plaatsen zijn vides in het gebouw gecreëerd om, naast de gewenste ruimtelijkheid, uitwisseling tussen de onderwijsgroepen te stimuleren.

  • Opdrachtgever

    Grafisch Lyceum Rotterdam

  • Bouwjaar

    1e fase 2014 - 2e fase juli 2017

  • Bouwsom

    € 17.000.000

  • Locatie

    Rotterdam

  • Programma

    30.000 m2 (renovatie)

  • Ontwerpteam: Jaap van Es, Winfried van Zeeland, Gert Jan Masmeijer

“We zijn pas tevreden als alle ideeën tot één harmonieus geheel zijn samengebracht. Dat is onze ontwerphouding.”

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op