De Vuursteen

De school maakt deel uit van een ensemble van twee met elkaar verbonden basisscholen. De twee, negenklassige, scholen zijn tegelijk, maar wel in samenhang, ontworpen door twee afzonderlijke architectenbureaus voor twee afzonderlijke schoolbesturen. De twee hoofdgebouwen met kenmerkend pannendak zijn op de begane grond verbonden middels een grote multifunctionele gemeenschappelijke ruimte. De ruimte is middels verplaatsbare wanden onder te verdelen.
De opzet van de school is binnen licht en transparant. Het hoofdzakelijk klassikale onderwijsconcept is verrijkt met tussenruimten die andere onderwijsvormen faciliteren. De school is zeer energiezuinig. Basis is, naast een slimme oriëntatie, een zeer goede isolatie. Vervolgens wordt o.a. gebruik gemaakt van aardwarmte en zonnepanelen. Leerlingen kunnen op digitale panelen zowel de energieopbrengst als het verbruik uitlezen.

  • Opdrachtgever

    Stichting voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs

  • Bouwjaar

    2013

  • Bouwsom

    € 1.919.00

  • Locatie

    Ede

  • Programma

    1.500 m2

  • Ontwerp: Maarten Laout (project architect), Marieke Tomeij-Blom, Jan Meijer, Marnix van Esch

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op