Architect voor zorggebouwen

Duurzame zorgarchitectuur

Veranderende wet- en regelgeving en schaarste op de arbeidsmarkt vragen om doordachte oplossingen voor nieuwe en bestaande zorggebouwen. Zodat u met minder personeel toch dezelfde kwaliteit kunt blijven bieden. Daarom nemen we uw medewerkers graag mee in het ontwerpproces van uw zorgvastgoed door workshops te organiseren. In groepjes wordt er gebouwd aan verschillende scenario’s. Zo zorgen we er samen voor dat de nieuwe huisvesting ruimte biedt voor nu. En voor de toekomst. Maak nu een afspraak via onze afsprakenplanner:

Plan een afspraak

1

Kick-off

Samen lanceren we dit avontuur met een dynamische startbijeenkomst. Hierin wordt het doel van het project herhaald, worden verwachtingen afgestemd en krijgt iedereen de gelegenheid om input te leveren. Hierin dromen we groots, zetten de koers uit. Voor de gebruikers betekent dit directe betrokkenheid vanaf het begin en een kans om hun dromen met ons te delen.

2

Diepgaand onderzoek

Samen dompelen we ons onder in de wereld van uw zorgorganisatie. Door met medewerkers, bewoners en bestuurders te praten, voeden we onze creativiteit met hun passie en visies. Door workshops of brainstormsessies kan ons team ideeën verzamelen en begrijpen wat de kernwaarden zijn die in het ontwerp naar voren moeten komen. Door de zorgvisie te doorgronden, garanderen we dat het eindontwerp resoneert met de kernwaarden van uw organisatie. Dit zorgt voor een gebouw dat écht aansluit bij de identiteit van uw organisatie.

3

Schetsontwerp

Op basis van het ruimtelijk en functioneel PvE en de opgedane inzichten uit de gesprekken maakt de architect de eerste schetsontwerpen.

Deze varianten bevatten zowel esthetische als functionele elementen en geeft een eerste beeld van de visie.

4

Interactieve workshops

Via interactieve workshops brengen we het schetsontwerp tot leven. Samen ervaren, voelen en vormen we de ruimte, zodat het eindresultaat voelt als een gezamenlijk kunstwerk.

Met verbeeldingskracht en technische kunde combineren we esthetiek met functionaliteit en schetsen een ontwerp dat ons verhaal vertelt.

5

Ontwerpontwikkeling

Na het verzamelen van feedback werken we samen het ontwerp verder uit. We presenteren vervolgens de herziene ontwerpen aan het team. De verfijning van het ontwerp garandeert kwaliteit en precisie. Dit betekent voor de opdrachtgever dat er aandacht is voor detail en kwaliteit.

6

Samenwerking

Technische Uitwerking: We werken technisch het goedgekeurde ontwerp uit in nauwe samenwerking met constructeur, installateurs en andere specialisten. Dit biedt de opdrachtgever de zekerheid van een duurzaam en innovatief gebouw.

 • 1. Kick-off
 • 2. Diepgaand onderzoek
 • 3. Schetsontwerp
 • 4. Interactieve workshops
 • 5. Ontwerpontwikkeling
 • 6. Samenwerking

Architect

Onze diepgaande expertise in het ontwerpen van zorggebouwen stelt ons in staat om uw project tot in de puntjes te voorzien van hoogwaardig ontwerp en functionaliteit. Met Van den Berg Architecten aan uw zijde kunt u vertrouwen op een heldere en gestructureerde aanpak die leidt tot een succesvol eindresultaat.

Naar projecten

"De bewoners en medewerkers voelen zich thuis in hun nieuwe onderkomen, dat is wat wij met ons werk willen bereiken. Maatwerk dat past bij de mens en de omgeving."

Dick van de Merwe - architect | directeur

Wat zijn de investeringskosten van mijn project?

Zijn mijn wensen in balans met het budget dat ik gereserveerd heb? En hoe krijg ik hier een idee van als er nog geen ontwerp ligt? Er zijn allerlei ontwikkelingen die de bouwkosten beïnvloeden zoals energieprijzen, inflatie, personeelstekorten, de woningnood, beschikbaarheid van grondstoffen en bouwmaterialen. Allemaal zaken die invloed hebben. Wat wij als architect daarbij kunnen betekenen, is u op een transparante wijze helpen aan een eerste idee van het investeringsbedrag. Onze online investeringstool op basis van open data geeft een actuele indicatie. Natuurlijk gaan we graag met u in gesprek om te helpen zekerheid te krijgen in de initiatieffase. U bent van harte welkom.

01

Vul hier de kosten van de grond in

Grondkosten:
02

Vul hier de bruto oppervlakte van het gebouw in

Oppervlakte gebouw:
03

Kies het type gebouw:

04

Selecteer type woning

05

Kies de af te nemen diensten

06

Download hier uw PDF voor een indicatie van uw investeringskosten.


Wilt u naar aanleiding van deze berekening meer weten?
Neem contact met ons op
 • 01. Grondkosten
 • 02. Oppervlakte
 • 03. Type gebouw
 • 04. Specificeer
 • 05. Kies diensten
 • 06. Download PDF

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op